Beneficiile jocului de darts

Beneficiile jocului de darts

Poate nu va vine sa credeti, dar jocul de darts este un sport competitiv in adevaratul sens al cuvantului, desi cel mai probabil il veti vedea practicat in baruri sau pub-uri. Este un joc provocator ce necesita abilitati, acuratete si o mana ferma.

Iata cateva dintre beneficiile acestui joc:

  • Reduce stresul: doar prin faptul ca va luati mintea de la sarcinile de lucru, necazuri sau alte elemente de stres, va veti relaxa si veti lua o gura de aer mentala.
  • Creaza echipe: jocul de darts te poate invata sa interactionezi cu ceilalti si sa cresteti impreuna ca si echipa. Competitiile amuzante de perechi si echipe pot fi folosite ca instrumente de team-building
  • Imbunatateste coordonarea mana-ochi: jocul de darts iti poate imbunatati coordonarea dintre mana si ochi datorita nivelului de acuratete si precizie necesar.
  • Imbunatateste abilitatile sociale: jocul de darts nu este doar pentru persoane competitive, ci si pentru serile de distractie cu prietenii! Inscrierea intr-un club de darts iti poate extinde reteaua sociala si profesionala, iar daca esti nou in oras poate fi o metoda usoara de a cunoaste oameni noi.
  • Imbunatateste concentrarea: concentrarea este cheia atunci cand tintesti centrul board-ului sau o dubla. O aruncare neglijenta te poate costa asa ca atunci cand darts-ul devine hobby-ul tau sigur iti vei creste puterea de concentrare.
  • Intareste gandirea strategica: jocul de darts implica si gandire strategica pentru ca fiecare aruncare este o miscare tactica, iar gandirea strategica se poate traduce in planificarea logica de zi cu zi.
  • Intareste increderea in sine: sa castigi un joc de darts nu e o sarcina usoara. O data cu antrenamentul apar si succesele care iti maresc increderea in sine.
  • Utilizeaza abilitati non-verbale: atunci cand joci intr-o echipa va trebui uneori sa comunici cu coechipierii prin gesturi sau sa citesti limbajele corpului pentru a intelege care este miscarea urmatoare a partenerului tau. De asemenea, iti poti imbunatati jocul urmarind cum arunca jucatorii profesionisti si limbajul corpului acestora.
  • Promoveaza relaxarea: jocul de darts te poate ajuta sa te relaxezi in mijlocul unei zile aglomerate. Un joc cu un coleg sau un antrenament individual poate face minuni pentru limpezimea ta mentala.
  • Mareste auto-controlul: jocul de darts poate imbunatati perceptia individuala. Atunci cand arunci trebuie sa iti urmaresti pozitia corpului. Invatand sa iti controlezi miscarile iti vei imbuntati auto-disciplina si vei prelua controlul asupra propriului tau corp atunci cand echilibrul si concentrarea sunt necesare.

sursa: http://healthfitnessrevolution.com/top-10-health-benefits-dart/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *