Cupa Studenţilor la Darts

Duminică 15.06.2014, Iaşi Darts Club a fost gazda unui eveniment inedit: Cupa Studenţilor la Darts, o competiţie la startul căreia au fost prezenţi studenţi, băieţi şi fete, masteranzi din anul I de la Informatică Economică – domeniul de studii de masterat: Sisteme Informaţionale pentru Afaceri (SIA) din cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor – Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi.

Evenimentul are o istorie emoţionantă. În fiecare an, specializarea de Informatica Economică din cadrul FEAA organizează o licitaţie caritabilă cu numele „mie îmi pasă”, în memoria unui fost coleg: John Brava dispărut prematur dintre noi. În acest context, profesorii şi studenţii pun la licitaţie o serie de obiecte sau întâlniri sociale şi se licitează. Anul acesta la licitaţia respectivă s-au colectat peste 6500 de lei care au fost folosiţi pentru ajutorarea familiei de copii de la Ruginoasa.

Valy GREAVU, profesor la Universitatea Al. I. Cuza şi jucător de Darts în timpul liber la Iaşi Darts Club, a pus la dispoziţie la licitaţia „mie îmi pasă” un joc/școală de Darts în scopul popularizării acestui sport al minții şi îndemânării care implică o mare putere de concentrare și coordonare.

Coordonaţi de către Valy GREAVU, studenţii ieşeni au fost iniţiaţi în sportul cu săgeţi de alţi 2 jucători ai Iaşi Darts Club, Iulian PETAC – preşedinte jucător şi Florin TANASĂ. Astfel, după o scurtă prezentare a echipamentului şi a regulilor de joc, studenţii prezenţi la eveniment şi-au disputat un trofeu pus în joc de Iaşi Darts Club, dar şi câteva seturi de săgeţi de darts oferite de Valy GREAVU, într-o întrecere de tip piramidă simplă cu sistem de joc 301, cu intrare şi ieşire simplă, cel mai bun din 5 leguri. Finala s-a jucat în sistem 501 cu intrare simplă şi ieşire dublă, cel mai bun din 5 leguri.

Entuziasmaţi, dar mai ales emoţionaţi, studenţii au dat dovadă de îndemânare, obişnuindu-se repede cu jocul de Darts. Competiţia a fost în final câştigată de Valy GREAVU după un joc în care a fost serios pus în dificultate de studentul Viorel NARE. Dar nici fetele nu au fost mai prejos, remarcându-se dintre acestea studenta Ionela MURARIU, care avea să declare la final „că nu ştia că Darts-ul poate fi una din cele mai mari pasiuni în devenire”.

Felicitări Valy GREAVU, felicitări studenţilor ieşeni şi … „MERGI LA ŢINTĂ!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *