Iesenii tintesc la un Wild Card RIDO

Iesenii tintesc la un Wild Card RIDO

Un nou proiect al Federatiei de Darts din Romania a demarat chiar la finele lunii Iulie, si promite “tinerelor sperante” o rampa de lansare spre marea performanta.

Editia pilot a concursului “Tinteste un Wild Card” pune in joc doua locuri la Romanian International Darts Open si este organizat la nivel local, in 9 orase din tara. Bineinteles Iasul nu putea lipsi din randul oraselor gazda, fiind chiar unul din orasele cu cea mai buna prezenta (14 jucatori) alaturi de Galati!

Competitia, la care nu au putut participa jucatorii care s-au clasat in primii 8 la un National, primii 4 la un Regional sau care au participat la Romanian Masters, a adus la linia de start in prima etapa 14 jucatori dornici sa puna mana pe wild card-urile la Regionale/Cupe dar si sa ia o obtiune importanta pentru marele premiu: intrarea la RIDO, unde ar putea da piept chiar cu unul din invitatii speciali Tony O’Shea sau Darryl Fitton.

Cel mai bun deocamdata s-a dovedit a fi Ionut Tudose care, dupa un meci spectaculos in finala cu Dorin Asaftei, a reusit sa se impuna cu 3-2 dupa ce a fost condus cu 0-2! Cei doi si-au asigurat astfel intrarea la o regionala sau cupa din Campionatul National. Locul 3  fost ocupat de Sebi Agafiti, surpriza acestei etape.

O alta surpriza placuta a fost participarea lui Octavian Tanasa, un jucator de 16 ani care, a reusit sa puna probleme castigatorului Ionut Tudose (1-2), si chiar a reusit sa se impuna intr-un meci impotriva unui jucator mult mai titrat. Speram ca evolutiile lui Octavian sa continue si sa avem in fata un viitor campion.

Competitia va continua pe perioada a inca 3 saptamani si speram sa aduca si mai multi iubitori ai sportului cu sageti la linia de start.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *