Jocuri de tip Cricket

Jocuri de tip Cricket

scorc_ksdetailCricket

Cricketul implica lovirea urmatoarelor numere de pe board, cel putin de trei ori: 20, 19, 18, 17, 16, 15 si Bull. O tripla este echivalentul a trei lovituri, o dubla este echivalentul a doua lovituri, iar celelalte zone sunt echivalentul unei lovituri. Bineinteles, bullul duble este considerat ca doua lovituri. O data ce un jucator a lovit un numar de trei ori, atunci acel numar este considerat inchis. Atunci cand un numar este inchis, oponentul nu mai poate puncta pe acel numar, iar jucatorul care a inchis respectivul numar poate puncta atata timp cat oponentul sau nu inchide numarul. Triplele si dublele sunt punctate corespunzator (de exemplu, o tripla de 20 se puncteaza 60). Bullul simplu valoreaza 25 puncte, air cel dublu 50 puncte. Catigatorul jocului este persoana care a inchis toate numerele  si care are mai multe puncte. Daca unul din jucatori inchide primul, dar are mai putine puncte, atunci jocul continua pana cand respectivul jucator puncteaza mai multe puncte decat oponentul sau sau oponentul inchide toate numerele.

Variatii:

  1. Gentlemen’s Cricket: Jucatorii trebuie sa anunte numerele pe care doresc sa le nimereasca. Daca un jucator nimereste un alt numar decat cel anuntat, atunci acesta nu va conta.
  2. Wild Mouse: Aceasta versiune a cricketului implica si lovirea a trei triple si trei duble. Bineinteles, acestea se si puncteaza corespunzator. O sageata nu poate fi punctata in doua feluri. Daca ati nimerit o tripla de 20, atunci puteti alege sa o punctati ca o tripla sau ca trei de 20, dar nu amandoua. Aruncarile nu trebueisc anuntate, iar pentru duble si triple pot fi folosite si numere ce nu intra in mod normal la cricket.
  3. Marty Mouse: Acest joc este aproape identic cu Wild Mouse cu singura exceptie ca aruncarile care se puncteaza sunt doar cele pe numerele de cricket. Astfel nu se mai poate puncta pe triplele si dublele date pe numerele din afara cricketului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *