Regulament Iasi Darts League

1. Sistemul Competitional

Concursul “Iasi Darts League” este competitia dedicata celor mai buni jucatori din Iasi.

Calitatea de Organizator si coordonator al acesteia ii revine Asociatiei Club Sportiv Iasi Darts Club.

Concursul se va desfasura pe durata a 14 etape plus Play-off, de doua ori pe an, o data incepand cu luna Septembrie, si o data incepand cu luna Martie.

1.1 Jucatorii

Calitatea de jucator in “Iasi Darts League” apartine tuturor celor care se vor inscrie in competitie pana la data anuntata de organizatori.

Sistemul de participare la concurs este OPEN; oricine poate participa, indiferent daca este sau nu membru al As Cs Iasi Darts Club.

2.Competitia

2.1 Formatul Competitiein

“Iasi Darts League” se va desfasura dupa sistemul “Campionat” (fiecare cu fiecare), tur-retur si va fi impartit in ligi valorice a cate 8 jucatori, Liga 1, Liga 2 si Liga 3, care, dupa caz va fi impartita in mai multe serii de 8 . Prin urmare, o editie  avea 14 etape si va fi urmata de play-off-ul la care vor participa cei mai buni 4 jucatori din clasament, si eventualelii participanti la meciuri de baraj pt ptomovare.

Ocupantii locurilor 7 si 8 in “Iasi Darts Premier League” vor fi retrogradati si vor juca urmatoare editie in liga a doua in timp ce primii doi clasati in “Liga a 2-a” vor promova, si vor primi dreptul de a evolua in prima liga. Daca unul din cei doi promivati nu vor dori sa participe in prima liga locul acestora va fi luat de urmatorul clasat in liga a doua. Liga 2 va avea 3 retrogradati, din liga 3 urmand a promova primii clasati in seriile lor, pt ultima pozitie promovabila urmand a se desfasura un meci de baraj intre ocupantii locurilor 2 din seriile Ligii 3

2.2 Inscrierea in  Competitie

La inceputul fiecarei editii jucatorii participanti la editia precedenta vor fi inscrisi automat in edtia urmatoare in liga corespunzatoare rezultatelor obtinute. In cazul in care un jucator nou doreste sa se inscrie, acesta va fi inscris in ultima liga existenta.

La inceputul fiecarei editii va fi trasa la sorti programul de desfasurare a etapelor.

2.3 Locul de desfasurare

Locul de desfasurare a meciurilor va fi stabilit de organizatori si comunicat inainte de fiecare etapa.

Meciul se va desfasura in locatia convenita de cei doi jucatori.

2.4 Desfasurarea Meciurilor

2.4.1 Ordinea Meciurilor

Meciurile se vor desfasura conform programarii stabilite de organizatori, in saptamanile corespunzatoare si pana la termenul de desfasurare a fiecarei etape in parte. Ordinea meciurilor va fi stabilita prin tragere la sorti inainte de fiecare editie.

2.5 Sistemul de joc

Concursul va fi impartit in etape saptamanale si se va desfasura dupa sistemul Campionat “fiecare cu fiecare”.

Se va juca 501, iesire cu o dubla, dupa sistemul cel mai bun din 10 leg-uri. In caz de egalitate 5 – 5 se considera meci egal.

2.5.1 Inceputul jocului

Va avea prima aruncare in legul de debut jucatorul care este primul in programarea trimisa de organizatori, apoi prima aruncare va alterna de la leg la leg.

2.6 Echipamentele

Se va juca pe echipamentele puse la dispozitie de localurile partenere si de Iasi Darts Club (Boarduri si Suporturi), jucatorii avand obligatia de a veni cu propriul set de sageti.

2.7 Arbitrajul

Arbitri vor fi stabiliti de comun acord de catre jucatorii implicati in competitie.

2.8 Pauzele

Jucatorii pot cere pauza de 5 min dupa fiecare 4 leguri jucate.

2.9 Transmiterea rezultatelor  

Jucatorii sau arbitrii obligatia de a trimite catre organizatori scorul meciurilor desfasurate in fiecare etapa. Netrimiterea datelor poate duce la pierderea meciului din saptamana in cauza.

Rezultatele se pot trimite la: contact@iasidartsclub.ro

2.10 Abandonul si neprezentarea

In situatia in care in timpul unui meci unul dintre jucatori se afla in imposibilitatea de a continua, sau decide singur sa se retraga din concurs, meciul va fi considerat pierdut si va primi 0 puncte pentru etapa respectiva.

Daca un jucator nu se prezinta la locul stabilit pentru desfasurarea meciului programat, acesta va pierde prin neprezentare (0-6).

In cazul in care un jucator nu se prezinta la 3 etape din cadrul unei editii, acesta va fi exclus si va pierde toate meciurile din acea editie a Iasi Darts League.

In cazul in care un jucator se va retrage din liga, acesta va pierde toate meciurile, inclusiv cele jucate pana atunci.

In cazul in care un jucator este exlus sau se retrage in timpul unei editii, acesta se poate reinscrie in Liga doar peste doua editii; iar in cazul in care se retrage la sfarsitul editiei, se va putea inscrie din nou incepand cu urmatoarea editie insa in ambele cazuri va fi admis doar in ultima liga existenta.

2.11 Reprogramarea meciurilor

In cazurile exceptionale (concedii, deplasari, imbolnaviri etc) sunt acceptate reprogramarea meciurilor pe care un jucator urma sa-l desfasoare, doar in cazul in care jucatorii implicati in acel meci cad de acord sa reprogrameze meciul, sunt anuntati organizatorii, si este stabilita o data pentru reprogramarea meciului; sunt acceptate si meciurile jucate in avans, doar in conditiile prezentate mai sus. Nu sunt acceptate reprogramari in cazul in care un jucator isi anunta indisponibilitatea dupa temenul limita de desfasurare a etapei.

2.12 Meciurile aranjate

In cazul in care un jucator pierde un leg, sau partida deliberat (si acest lucru este dovedit), acel jucator pierde dreptul de a evolua mai departe in editia respectiva a Concursului, si este intocmit un raport disciplinar catre comisiile abilitate. La terminarea concursului, in urma analizei Comisiei de Disciplina si/sau a Adunarii Generale, se pot lua masuri disciplinare suplimentare.

3. Concursul Final – Play-off

In timpul sezonului regulat se va alcatui un Clasament General pe baza punctelor acumulate de jucatori dupa cum urmeaza: fiecare victorie va fi punctata cu 2 puncte, un meci egal va insemna cate un punct pentru fiecare jucator in timp ce pentru o infrangere se vor primi 0 puncte.

3.1 Participanti

Jucatorii care vor ocupa primele 4 pozitii in clasament la sfarsitul etapelor saptamanale se vor califica la concursul final, sistemul piramida simpla, semifinale si finala;

In cazul in care doi sau mai multi jucatori se afla la egalitate de puncte criteriile de departajare sunt in aceasta ordine: meciul direct, legaveraj, nr de leg-uri castigate, meci de departajare.

3.2 Locul de desfasurare

Concursul final isi va desfasura toate meciurile in aceeasi zi si in aceeasi locatie care va fi stabilita de comun acord de catre participanti si organizatori, dintre locatiile partenere Iasi Darts Club.

3.2 Sistem de joc

Se va juca  “501 iesire cu o dubla”

3.2.3 Semifinalele

Se va juca dupa algoritmul locul 1 din clasament cu locul 4 si locul 2 cu locul 3. Cel mai bun din 5 seturi (primul la 3) un set se va juca dupa sistemul cel mai bun din 5 leg-uri (primul la 3).

3.2.4 Finala

Se va juca cel mai bun din 7 set-uri (Primul la 4). Setul jucandu-se dupa sistemul cel mai bun din 5 leg-uri (primul la 3).

3.3  Inceputul jocului

Se va stabili jucatorul care arunca primul in leg-ul de debut prin metoda “Aruncarii la Bull”

3.4 Arbitrajul

Arbitrii semifinalelor si finalei vor fi cei doi jucatori promovati din liga secunda. In cazul in care acestia nu vor tine scorul, sau nu vor gasi un inlocuitor, vor pierde dreptul de a promova.

3.5 Pauzele

Jucatorii pot cere pauza de 5 min in pauza dintre seturi.

4. Cazuri de indisciplina

Orice actiune sau inactiune, savarsita cu vinovatie de catre un jucator, prin care meciurile aflate in desfasurate sunt intrerupte/deranjate sau daca au fost  incalcate normele de conduita morala si civica prevazute de Regulamentul de Ordine Interioara al Iasi Darts Club, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza conform prevederilor prezentului regulament.

In raport cu gravitatea abaterii disciplinare comise, sanctiunile disciplinare ce se aplica membrilor Iasi Darts Club sunt:

a) avertismentul verbal din partea Comisiei de Cisciplina a Iasi darts Club.

b) Pierderea meciului la care s-a petrecut cazul de indisciplina.

c) dublarea/triplarea taxei de participare.

d) excluderea din concurs.

Jucatorii care aleg sa se retraga din liga, sau sunt exclusi, se vor putea reinscrie abia dupa cel putin 2 editii, si vor fi inscisi in ultima liga valorica, si o pot face doar cu acordul organizatorilor. Exceptie fac jucatorii care se retrag la sfarsitul unei editii, acestia se pot inscrie la inceputul editiei urmatoare, dar vor fi inscrisi in ultima liga.

Jucatorii care au restante financiare catre club, nu vor putea participa decat in ultima liga, fara a avea drept de promovare.

5. Dispozitii Finale

5.1 Acest Regulament a fost intocmit de reprezentantul Iasi Darts Club, Iulian Petac, si va intra in vigoare odata cu inceperea competitiilor.

5.2 Prezentul regulament poate suferi modificari in functie de recomandarile care vor veni din partea participantilor, orgaizatorilor, sponsorilor sau a tertilor.

5.3 Clasamentele vor fi calculate si publicate de catre organizatori!

5.4 Taxa de participare este de 50 ron pt liga 1; 30 ron pt liga a doua si 20 ron pt liga 3

5.5 Premiile vor fi acordate de organizatori la sfasitul fiecarei editii.

5.5.1 Trofeul Iasi Darts League va fi inmanat Castigatorului, care va avea obligatia de a-l returna inainte de desfasurarea urmatoarului Concurs Final. In cazul in care un jucator castiga de 3 ori acest trofeu, are dreptul de a pastra trofeul, iar acesta va fi inlocuit. Fiecare castigator isi va grava numele si data la care a castigat concursul, pe soclul trofeului.

5.6 Mai multe informatii precum si clasamentele la zi se pot gasi pe www.iasidartsclub.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *